نگاهی به شرایط کار و مبارزات کارگران در دی ماه 1392


مرگ دو کارگر در اثر انفجار مخزن سوخت گازوئیل!
بر اثر انفجار و آتش‌سوزی در مخزن ۳۰ هزار تنی گازوئیل کارخانه پتروشیمی خرم‌آباد در صبح روز شنبه چهاردهم دی ماه، دو کارگر ۲۵ و ۲۹ ساله جان خود را از دست دادند. یکی دیگر از کارگران دچار موج حاصل از انفجار شده و کارگر دیگری نیز از ناحیه استخوان لگن دچار شکستگی شده است. بر اساس این گزارش، کارگران جان باخته، حوالی ساعت ده صبح آن روز در بالای مخزن نیمه خالی گازوئیل پتروشیمی مشغول عملیات جوشکاری بودند که بر اثر وقوع انفجار و سپس آتش‌سوزی، از ازتفاع به پایین پرتاب شدند. پتروشیمی خرم آباد یکی از خطوط لوله اتیلن غرب کشور است که در مجاورت شهرک صنعتی شماره ۲ خرم آباد و در زمینی به وسعت ۱۳۰ هکتار احداث شده است. کارگرانی که روز گذشته در جریان انفجار مخزن گازوئیل پتروشیمی خرم دچار حادثه شدند، افرادی در جستجوی کار بودند. آن ها بدون برخوردار شدن از هرگونه مهارتی، برای جوشکاری مخزن نیمه خالی سوخت، استخدام شده بودند. روابط عمومی شرکت پتروشیمی لرستان روز یکشنبه پانزدهم دی ماه، برای رد مسئولیت خود در قبال کشته و مصدوم شدن این کارگران، ، اطلاعیه‌ای را صادر کرد. در این اطلاعیه انفجار و آتش سوزی مخزن ذخیره گازوییل بویلرهای پتروشیمی لرستان به دلیل رعایت نشدن نکات ایمنی توسط شرکت پیمانکار اجرایی بویلر‌ها عنوان گشته و ادعا شده است که شرکت پیمانکاری بدون اخذ مجوزهای لازم، عملیات جوشکاری بر روی این مخزن را آغاز کرده است.

مرگ کارگر اداره برق روستایی در هنگام انجام کار !
بر اثر اتصال سیم‌های برق در روستای دوگلسرای گلدشت استان گیلان در روز شنبه چهاردهم دی ماه، دو کارگر اداره برق کشته و مصدوم شدند. بنا به این گزارش، این حادثه در روستای دوگلسرای گلدشت از توابع بخش رحیم آباد شهرستان رودسر در استان گیلان زمانی رخ داد که یک دستگاه جرثقیل در حال نصب تیر برق زیر خط فشار متوسط ۲۰ کیلو وات بود که ناگهان پارگی سیم‌ها و اتصال آن‌ها به یکدیگر باعث مرگ یک کارگر اداره برق رحیم آباد و مجروح شدن کارگر دیگری که کمک راننده جرثقیل بود، شد. با حضور گروه امداد، جسد کارگر ۴۴ ساله اداره برق به عوامل اورژانس تحویل داده شد و کارگر دیگر که دچار آسیب دیدگی شدید شده بود، برای انجام اقدامات درمانی به بیمارستان منتقل شد.

مرگ کارگر جوان افغان در اثر سقوط از برج درحال ساخت!
سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران از سقوط مرگبار کارگر جوانی در روز یکشنبه یکم دی ماه، خبر داد. در بررسی ها مشخص شد، کارگر 35 ساله افغانی هنگام کار در طبقه چهارم یک ساختمان در حال ساخت 15 طبقه در ازگل، خیابان 12 متری ناگهان به پائین سقوط کرده است.
مرگ یک کارگر ساختمانی در اثر نشت گاز !
به گزارش خبرنگار مهر، صبح روز چهارشنبه چهارم دی ماه، دو کارگر، در ساختمانی در خیابان رباط کریم، خیابان فرهودی زارع در تهران، دچار گاز گرفتگی شدند. این کارگران در یکی از اتاق های این ساختمان در حال استراحت بودند، که به دلیل نشت گاز مونواکسید کربن بی هوش می شوند. در این حادثه یکی از کارگران که چهل سال سن داشت به علت شدت مسمومیت جان خود را از دست داد و دیگری که علائم حیاتی ضعیفی داشت توسط امدادگران اورژانس به مرکز درمانی منتقل شد.

مرگ کارگر ساختمانی به علت گاز گرفتگی در مشهد !
به گزارش روزنامه خراسان روز پنجشنبه پنجم دی ماه، ۵ کارگر ساختمانی دچار گازگرفتگی شدند که یکی از آنان به دلیل مسمومیت شدید جان خود را از دست داد. بنا به این گزارش، کارگران مشغول استراحت بودند که دچار گاز گرفتگی شدند.

مرگ کارگری در اثر ریزش آوار ساختمانی در تهران!
شنبه شب هفتم دی ماه، بر اثر ریزش ساختمانی در تهران یک کارگر ساختمانی جان خود را از دست داده و سه کارگر دیگر با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شدند. این ۴ کارگر ساختمانی در طبقه همکف یک ساختمان چهار طبقه در حال احداث در منطقه خیابان شمشیری تهران، خیابان تفرش غربی، مشغول استراحت بودند که ناگهان با ریزش سقف طبقات فوقانی ساختمان، ۴ کارگر زیر آوار محبوس شدند. که پس از خروج کارگران محبوس از زیر آوار، عوامل اورژانس مستقر در محل مرگ یک کارگر را تایید کرده و سه مصدوم دیگر برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل شدند.

مرگ کارگر ۲۱ ساله در تونل قطار شهری اهواز !
حوالی ساعت پنج صبح روز دوشنبه شانزدهم دی ماه،یک کارگر پیمانی پروژه قطار شهری در حال احداث اهواز پس از حدود ده ساعت کار مداوم، بر اثر تصادف با واگن حمل خاک جان خود را از دست داد. این کارگر ۲۱ ساله که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «کیسون» استخدام شده بود، صبح روز سانحه در هنگام کار در تونلی کم‌عرض در عمق زمین بر اثر گیر کردن لباس کارش به واگن حمل بار، چندین متر به روی زمین کشیده شد و پس از برخورد سرش با دیواره تونل جان باخت. این سانحه در حالی رخ داده است که حدود ده ساعت از شیفت کاری این کارگر می‌گذشته و دو ساعت بعد نوبت کاری او خاتمه می‌یافته است. این کارگر ۲۱ ساله مسئولیت سوزن‌بانی ریل قطارهای حاوی خاک حفاری تونل در شرکت پیمانکاری «کیسون» را بر عهده داشت. کارفرمای شرکت پیمانکاری کیسون دلیل وقوع این حادثه را خواب بودن کارگر در هنگام عبور قطار ذکر کرد و گفت: طبق شواهد، این کارگر در روز حادثه دچار سرماخوردگی شدیدی بوده که به علت استفاده از دارو و خواب آلودگی متوجه عبور قطار نمی‌شود. وی عرض تونل محل حادثه را حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتی‌متر ذکر کرد و گفت: سوزن‌بان‌ها که بصورت روزمزد استخدام می‌شوند در نوبت‌های (شیفت) ۱۲ ساعته مشغول به کارند، به هیچ وجه نباید در هنگام کار استراحت کنند چرا که روزانه سه تا چهار واگن از تونل‌ها گذر می‌کنند و به دلیل عرض کم تونل‌ها، هر غفلتی باعث بروز حادثه می‌شود. البته او دیگر نگفت که این کارگران در ازای انجام کار چنین طاقت فرسا، آن هم به مدت 12 ساعت بی وفقه چقدر مزد دریافت می کنند!

مصدومیت ۶ کارگر بر اثر انفجار گاز پیک نیکی در خودرو حامل کارگران معدن !
در ساعت ۶ و بیست دقیقه صبح روز دوشنبه شانزدهم دی ماه، در خیابان امام شهر بهاباد از توابع یزد، انفجاری در خودرو حامل کارگران معدن سنگ آهن «چاه گز» که پس از خاتمه شیفت شب، در حال عزیمت به منزل بودند، انفجاری رخ داد. بنا بر اظهارات منابع کارگری ایلنا، علت انفجار خرابی بخاری خودرو حامل کارگران و همچنین بارش برف در منطقه توضیح داده شد. گفته می شود که سرنشینان خودرو مینی‌بوس که شامل ۴ کارگر معدن و راننده و کمک راننده (در مجموع ۶ نفر سرنشین) می‌شدند دو گاز پیک نیکی در مینی‌بوس روشن کرده بودند که بر اثر ناهمواری سطح خیابان، یکی از گاز‌ها واژگون شده و باعث شعله‌ور شدن چند صندلی و انفجار گاز پیک نیکی دوم در مینی‌بوس و جان باختن هر شش نفر سرنشین این خودرو شد.

آتش‌سوزی در خودرو حامل کارگران چاه‌گز، حادثه شغلی است!
کارگری از استان یزد در واکنش به آتش‌سوزی در خودرو حامل کارگران شیفت شب معدن چاه‌گز، روز سه شنبه هفدهم دی ماه گفت: کارگران مناطق محرومی همچون معدن چاه‌گز به دلیل نیاز مالی مجبورند با هر شرایطی کار کنند. اگر پیمانکار این معدن به جای مینی‌بوس فاقد بخاری، از وسیله نقلیه مناسبی برای جابجایی این کارگران استفاده می کرد، این حادثه هرگز رخ نمی‌داد. وقتی کارفرما حاضر نیست هزینه ایمنی سرویس رفت و آمد کارگران را بدهد، طبیعی است که کارگران معدن چاه گز از ترس اخراج شدن نسبت به وضع موجود سکوت کنند. پیمانکار معدن حاضر نیست هزینه کرایه یک مینی بوس مجهز به بخاری و حداقل امکانات رفاهی را بپردازد و در نتیجه کارگران مجبورند تا از وسایل نقیله معیوب و فرسوده‌ای که متعلق به اهالی منطقه است برای تردد خود استفاده کنند.

مرگ یک کارگر و مصدومیت دو کارگر دیگر در اثر سقوط از ارتفاع ۳۵ متری!
یکی از پرسنل آتش نشانی مشهد که صبح روز یکشنبه بیست و دوم دی ماه، در محل سقوط سه کارگر از ارتفاع ۳۵ متری ساختمانی در حال احداث حضور داشته است، در گفتگو با ایلنا جزئیاتی از حادثه امروز را تشریح کرد. این حادثه در ساعت ۱۰ صبح امروز در محله مرفه نشین «احمدآباد» خیابان راهنمایی، چهار راه سلمان زمانی رخ داد که کارگران مشغول باز کردن داربست‌های نمای یک ساختمان حدود ۵۰ متری بودند که بر اثر‌‌ رها شدن ناگهانی داربست‌ها، هر سه کارگر از ارتفاع ۳۵ متری سقوط کردند. در این گزارش آمده است که، دو تن از کارگران در هنگام سقوط خود را بین طبقات نجات می‌دهند و با شتاب به زمین برخورد نمی‌کنند اما یکی از کارگران به زمین برخورد می‌کند و پس از تحویل به اورژانس، بر اثر شدت جراحات ، جان خود را از دست می دهد. در این حادثه یکی از کارگران نجات یافته از ناحیه دست دچار شکستگی شده و دیگری دچار جراحاتی در ناحیه سر شده است.

۸۱ کارگر در دو استان مسموم شدند!
۶۹ نفر از کارگران یک کارگاه پسته پاک کنی در کرمان و ۱۲ کارگر سردخانه‌ای در بیرجند بر اثر استنشاق گاز منو اکسید کربن مسموم شدند. بر اساس این گزارش، حادثه کرمان که به مصدومیت ۶۹ کارگر کارگاه پسته پاک کنی انجامید، در ساعت ۷ و ۵۸ دقیقه صبح روز سه شنبه بیست و چهارم دی ماه، رخ داد، که تعدادی از این کارگران در محل درمان شده‌اند و ۳۹ نفر برای درمان بیشتر به بیمارستان منتقل شدند. مدیر اورژانس کرمان در این رابطه اظهار داشت که، علت بروز این حادثه تهویه نامناسب سالن این کارگاه و دودی بود که از بخاری این کارگاه خارج می‌شد. مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد حادثه دوم که در بیرجند که روز دوشنبه بیست و سوم دی ماه، در سردخانه‌ای در کیلومتر ۱۵ جاده بیرجند - مشهد رخ داد گفت که ۱۲ کارگر این سردخانه‌ بر اثر استشمام گاز منو اکسیدکربن ناشی از دود ماشین لیفتراک و همچنین دود زغال و چوب که برای گرمایش استفاده شده بود دچار مسمومیت شدند.

مرگ سه کارگر چاه کن و زخمی شدن یک کارگر در حین کار!
بنابه گزارشی به تاریخ جمعه بیست و هفتم دی ماه در رسانه ها، بر اثر ریزش آوار چاهی در منطقه واقع شده بین میدان آرژانتین و بلوار آفریقا در تهران، سه کارگر کشته و کارگر دیگری با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شد. این حادثه زمانی رخ داد که سه کارگر ساختمانی که در مجاورت یک ساختمان بلند چند طبقه درحال ساخت، مشغول حفر چاه بودند، بر اثر ترکیدن چاه فاضلاب ساختمان مجاور و جاری شدن فاضلاب آن به درون چاه جدید در عمق ۲۰ متری در میان آب و فاضلاب مدفون شدند. براساس این گزارش، کارگر چهارم که در بالای چاه ناظر این حادثه بود اقدام به نجات همکارانش می‌کند ولی خود وی نیز به شدت مجروح می شود که بعداً به بیمارستان منتقل شد.

مرگ فجیع دو کارگر زن بر اثر آتش‌سوزی در یک کارگاه تولیدی تهران!
پیش از ظهر روز یکشنبه بیست و نهم دی ماه، گزارش دردناکی، خبر از وقوع یک حادثه آتش‌سوزی در یک واحد تولیدی پوشاک واقع در تقاطع خیابان جمهوری و ابوریحان تهران داد که با مرگ دلخراش دو کارگر زن بر اثر سقوط از ساختمان پنج طبقه همراه بود. در این گزارش آمده است که پس از شعله‌ور شدن آتش و در شرایطی که مأموران آتش نشانی به محل حادثه رسیده بودند، این دو کارگر زن از بیم شعله‌های آتش از پنجره‌های ساختمان بیرون آمده و در لبه پنجره ایستاده بودند. شاهدان عینی این واقعه گفته اند که بالابر آتش نشانی به دلیل نقص فنی، نتوانسته است به پنجره‌ای که دو زن کارگر قرار گرفته بودند برسد و در عین حال آتش نشانی به روی آن ها با فشار قوی آب پاشیده است که منجر به عدم تعادل آن دو کارگر شده و آن ها به زمین پرتاب شدند. بر اساس این گزارش سخنگوی آتش نشانی در گفتگو با خبرنگار ایلنا به بیان جزئیاتی از حادثه آتش‌سوزی و زمان وقوع این سانحه توسط ماموران آتش نشان پرداخته و درباره اظهارات شاهدان عینی که دلیل تاخیر در نجات دو کارگر زنی که از پنجره طبقه پنجم ساختمان آویزان شده و سپس با سقوط به زمین کشته شدند، اظهار داشت: وقوع نقص فنی در دست بررسی است و اکنون قادر به تایید آن نیستیم اما به طور معمول نوع کارکرد چهار جک دستگاه بالابر به گونه‌ای است که بالا رفتن دستگاه دو یا سه دقیقه زمان می‌برد.

۱۵۰ کارگر کاشی سمند، پس از ۸ ماه بی‌حقوقی، بیکارشدند !
بر اساس گزارشی که در روز یکشنبه یکم دی ماه منتشر شد، 150 نفر از کارگران کارخانه کاشی سمند پس از آن که بیش از ۸ ماه بود حقوقی دریافت نکرده بودند، از کار اخراج شدند. این ۱۵۰ کارگر اخراجی در بخش‌های سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی کارخانه کاشی سمند کار می‌کردند. کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما متاسفانه با گذشت هشت ماه از سال نه تنها حقوق و بیمه کارگران برقرار نشد بلکه آنان شغل‌شان را نیز از دست دادند.

کارگران سیمان لوشان ۶ ماه است که حقوق دریافت نکرده اند!
۱۸۰ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان که یکی از واحد‌های تولید کننده سیمان در گیلان است، قبل و بعد از تعطیلی کارخانه یعنی از مرداد ماه سال جاری، در چند مرحله از کار اخراج شدند اما بدلیل آن که کارفرما با آن ها تسویه حساب نکرده، معوقات حقوقی شان به بیش از ۶ ماه رسیده است و تمامی کارگران در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی، در بلاتکلیفی به سر می برند. یکی از این کارگران روز چهارشنبه چهارم دی ماه، در مورد تلاش های اعتراضی این کارگران، برای بازگشت به کار خود، گفت: آخرین تجمع اعتراضی کارگران روز یکشنبه یکم آذر ماه، برای دومین بار در مقابل استانداری گیلان بود که مسئولان طبق روال گذشته پاسخ روشنی به خواسته های کارگران ندادند. وی وضعیت زندگی و تامین معاش کارگران بیکار شده کارخانه را نامناسب توصیف کرد و در خاتمه تاکید کرد: اگر مسئولان استانی تمایلی به پی گیری موضوع تعطیلی کارخانه سیمان لوشان ندارند، کارگران ناچار خواهند شد با سفر به تهران این موضوع را از طریق مسئولان نهادهای مرتبط دولتی مقیم در تهران دنبال کنند. چرا که ۶۷ درصد از سهام سیمان لوشان متعلق به کارخانه سیمان تهران و ۳۳ درصد بقیه متعلق به بیمه سلامت است.

کارخانه نخ پنگوئن تعطیل و کارگران کارخانه موکت پنگوئن سه ماه حقوق دریافت نکرده اند!
بر اساس گزارشی از کارخانه موکت پنگوئن که در روز چهارشنبه چهارم دی ماه منشر شد، بیش از ۵۰ کارگر شاغل در این واحد سه ماه حقوق دریافت نکرده اند، دو واحد تولیدی تحت مسئولیت صنایع نساجی پنگوئن به نام‌های (موکت پنگوئن) و (نخ پنگوئن) در شهرک صنعتی رشت فعالیت داشتند که هر کدام به ترتیب در زمینه تولید موکت و تولید انواع کاموا و نخ فرش فعالیت می‌کردند. کارخانه نخ پنگوئن، هم اکنون تعطیل شده است و در واحد دیگر، موکت پنگوئن نیز علاوه بر سه ماه تعویق در پرداخت حقوق کارگران، تولید نیز به حالت نیمه تعطیل درآمده است. یکی از کارگران این کارخانه گفت: کارفرما با ایجاد شرایط سخت کاری سعی می‌کند کارگران را به نحوی از کارخانه فراری دهد. تعداد ۷ نفر از کارگران مهر ماه سال جاری اخراج شده‌اند که پرونده شکایت ۴ نفرشان از ۲۵ آذر ماه در شورای حل اختلاف اداره کار در جریان است. پرداخت حقوق این کارگران در حالی سه ماه به تاخیر افتاده است که در شرایط تورمی فعلی، کارگران حتی در صورت دریافت به موقع حقوق کامل نیز به سختی از عهده مخارج زندگی بر می‌آیند.

۱۴۰ کارگر پیمانی آبفای آبادان ۴ ماه حقوق دریافت نکرده اند!
گزارشی از آبادان در روز چهارشنبه چهارم دی ماه، حاکی از تعویق ۴ ماه حقوق ۱۴۰ کارگر شرکت پیمانکاری «فخر و ظفر» مجری پروژه‌های شرکت آبفای آبادان، می باشد. این شرکت پیمانکاری که در زمینه لوله گذاری انشعابات آب و رفع شکستگی لوله‌های شهر با شرکت آبفای آبادان همکاری دارد به بهانه دریافت نکردن صورت وضعیت‌های مالی از سوی شرکت آبفا به کارگران اعلام کرده است که توان پرداخت به موقع حقوق را ندارد. آن ها که به خوبی می دانند که کارگران به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند به راحتی پول چهار ماه دسترنج کارگران را به جیب زده اند.

کارگران کارخانه آلومتک، ۳ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند!
بر اساس خبری، از کارخانه آلومتک قزوین (تولید کننده کابل‌ برق)، در روز پنجشنبه پنجم دی ماه، ۱۸۰ کارگر این کارخانه به بهانه کمبود منابع مالی ۳ ماه حقوق دریافت نکرده اند. تولید در این واحد از یک سال و نیم پیش به حداقل ظرفیت کاهش یافته است و کارگران از مهر ماه سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند و با توجه به کاهش تولید در کارخانه طی یک سال و نیم گذشته، پیش از ۱۵۰ کارگر با میانگین سوابق ۱۸ سال کار، در دو مرحله بیکار شدند. طی دو سال گذشته کارگران به دلیل افزایش مشکلات به مرور تعدیل شدند و اکنون تعداد کارگران آلومتک به ۱۸۰ نفر رسیده ‌است که از این تعداد تنها ۷ کارگر قدیمی قرارداد دائمی دارند و مابقی با قرارداد موقت مشغول کار هستند. این ۱۸۰ کارگر هر روز صبح بدون آنکه کاری برای انجام دادن در کارخانه وجود داشته باشد در محل کار خود حاضر می‌شوند.

۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه عقاب افشان سمنان، به مرور بیکار شدند!
به گزارش ایلنا در روزشنبه هفتم دی ماه: طی یکسال گذشته ۱۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه عقاب افشان سمنان (تولید کننده اتوبوس‌های اسکانیا)، به دلیل افزایش مشکلات ناشی از تحریم های اقتصادی به مرور بیکار شده‌اند که بیکاری ۷۰۰ نفر از آنان طی سه ماهه اخیر صورت گرفته است. به طور معمول هر روز کارفرما با ۵ نفر از کارگران تسویه حساب می‌کند که به این ترتیب هر هفته ۳۵ تا ۴۰ کارگر بیکار می‌شوند.

کارگران سه شرکت پیمانکاری پالایشگاه آبادان، ۳ ماه حقوق دریافت نکرده اند!
یکی از کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان روز شنبه هفتم دی ماه، اعلام داشت: سه شرکت پیمانکاری «میخک قشم»، «عدالت کار» و «به‌ساخت» که تحت مسئولیت پالایشگاه آبادان در بندر صادراتی ماهشهر فعالیت دارند، به طور میانگین سه ماه است که پرداخت حقوق کارگران خود را به تاخیر انداخته‌اند. شرکت «میخک قشم» در زمینه خدمات نظافتی و «عدالت کار» و «به‌ساخت» نیز در زمینه تعمیرات مخازن و ابزار دقیق در بندر صادراتی ماهشهر فعالیت دارند. به گفته این کارگر، هر کدام از این شرکت‌ها با بیش از ۳۰ کارگر پیمانی، علاوه بر سه ماه تعویق حقوق و بیمه، لباس کار و کلاه ایمنی کارگران را نیز در موعد مقرر تأمین نمی‌کنند. تاخیر در پرداخت حق بیمه این کارگرانی که در شرایط سخت آب و هوایی کار می‌کنند باعث شده، تامین اجتماعی در تمدید دفترچه‌های درمانی آنان کوتاهی کرده و هم اکنون این کارگران برای مداوای بیماری های خود از جمله بیماری های شغلی، دچار هزینه و مشکلات مالی فراوانی ‌شده اند.

۳ هزار کارگر ساختمانی آمل، در نوبت دریافت دفترچه بیمه قرار دارند!
روز شنبه هفتم دی ماه از آمل گزارش داده شد که ۳ هزار کارگر ساختمانی این شهرستان در انتظار دریافت دفترچه بیمه تامین اجتماعی می باشند. بر اساس این گزارش: مرکز فنی و حرفه‌ای آمل از ابتدای سال ۸۸ نزدیک به ۵ هزار کارت مهارت در رشته‌های ساختمانی صادر کرده است که تا به امروز، تنها آن دسته از دارندگان کارت مهارت که تا پایان مهر ۹۰ ثبت نام کرده بودند، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته‌اند.

شهردار جدید رفسنجان قصد بازگرداندن پیمانکاران را دارد!
کارگران فضای سبز شهرداری رفسنجان روز شنبه هفتم دی ماه، از تصمیم شهردار جدید این شهر برای واگذار کردن مسئولیت نگهداری فضا‌های سبز رفسنجان به شرکت‌های پیمانکاری خبر دادند. تصمیم شهرداری جدید رفسنجان در شرایطی اتخاذ شده است که شهردار قبلی بنا بر اعتراضات کارگران به فعالیت شرکت‌های پیمانکاری در حوزه فضای سبز خاتمه داده بود.

کارگران معادن شاهکوه نهبندان، سه ماه حقوق دریافت نکرده اند!
گزارشی از خراسان جنوبی روز یکشنبه هشتم دی ماه، از تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق حدود ۲۰۰ کارگر شاغل در معادن سنگ گرانیت شاهکوه واقع در شهرستان نهبندان خبر داد. بر اساس این گزارش ، استخراج سنگ گرانیت معادن شاهکوه را تعداد زیادی از شرکت‌های پیمانکاری بر عهده دارند که عموما حقوق کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کنند. علاوه بر تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق، بیمه این کارگران نیز با تاخیر به حساب تامین اجتماعی واریز می‌شود. مدت قرارداد پیمانکاران معادن سنگ گرانیت شاهکوه با کارگران سه ماهه است و چون کارگران فاقد هرگونه تضمین شغلی هستند قدرت اعتراض به تأخیر حقوق‌شان را ندارند. در پایان این گزارش آمده است که بی‌توجهی به بهداشت کار و نادیده گرفتن عوامل فیزیکی و شیمیایی همانند گرد و غبار، گازهای معدن، صدای گوش‌خراش، روشنایی نامطلوب، درجه حرارت نامطلوب، حمل و جا به جایی دستی بارهای سنگین و... تاثیرات غیر قابل جبرانی بر سلامت کارگران معدن می‌گذارد.

کارگران کارخانه صنایع مهتاب، بدون دریافت بیش از چهار ماه حقوق، بیکار شدند!
یکی از کارگران صنایع مهتاب روز یکشنبه هشتم دی ماه، از بیکاری کارگران بدلیل تعطیلی موقت این کارخانه خبر داد و گفت که کارگران طی چهار ماه و نیم گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند. تولیدات این کارخانه ساخت انواع لامپ در استان خراسان رضوی است که امروزه دیگر توجیه اقتصادی ندارند و کارفرما برای تغییر ساختار و تولید لامپ‌های کم مصرف و ال‌ای دی کارخانه را موقتا تعطیل کرده است. کارگر مزبور با بیان اینکه ۸۴ کارگر کارخانه صنایع مهتاب با ۱۷ سال سابقه هم اکنون بیکار و بلاتکلیف‌اند، افزود: علاوه بر بیکاری و تعویق حقوق کارگران، سه ماه از بیمه آنان نیز به حساب تامین اجتماعی واریز نشده و هم اکنون دفترچه‌های درمانی آن‌ها فاقد اعتبار است.

کارگران کارخانه "فن آوران اروند" ۷ ماه حقوق دریافت نکرده اند!
کارفرمای کارخانه "فن آوران اروند" آبادان که در زمینه تولید الکل از نی شکر فعالیت دارد به دلیل آن چه "نداشتن ملات" (نی شکر) ذکر می‌کند، تولید را کاهش داده و از پرداخت حقوق کارگران خودداری کرده است. بر اساس این گزارش که به تاریخ شنبه چهاردهم دی ماه منتشر شده است 60 کارگر این واحد تولیدی علاوه بر حقوق خرداد، مطالبات ماه‌های تیر، مرداد، شهریور، مهر، آبان و آذر سال جاری شان نیز پرداخت نشده است. دلیل کاهش تولید و تعویق هفت ماهه در پرداخت حقوق کارگران در حالی از جانب کارفرما مطرح می‌شود که این ماده اولیه تولید (نی شکر)، به دلیل وجود مزارع کشت و صنعت عظیمی همچون "هفت تپه" و "کارون شوشتر" در استان خوزستان، به وفور قابل دسترس است. در پایان این گزارش آمده است که کارگران به دلیل کوتاه بودن مدت قرارداد و ترس از اخراج، قدرت پی گیری مطالبات صنفی خود را ندارند.

۱۵۰ کارگر کاشی سمند در پی تعطیلی کارخانه ، بیکار شدند!
بر اساس گزارشی از سمنان در روز دوشنبه شانزدهم دی ماه، کارخانه کاشی سمند سمنان، به دلیل آن چه از سوی کارفرما کاهش منابع مالی ذکر شده، تعطیل و ۱۵۰ کارگر این کارخانه با بیش از ۶ ماه از معوقات حقوقی و بیمه‌ای که پرداخت نشده است، بیکار شدند. کارخانه کاشی سمند یکی از تولید کنندگان کاشی و سرامیک در استان سمنان میباشد، بنا به این گزارش از مجموع ۱۵۰ کارگر حدود ۸۰ نفر تا امروز به اداره کار شکایت کرده‌اند و باقی کارگران که امیدوار به بازگشایی کارخانه و بازگشت بکار بودند، پس از آن که متوجه شدند کارخانه دیگر فعالیت نخواهد کرد، به اداره کار مراجعه کرده و در حال طی مراحل اداری شکایت خود هستند.

مسئولان شهرداری آبادان پاسخگوی ۸ ماه طلب حقوقی کارگران شهرداری نیستند!
گزارشی به تاریخ روز دوشنبه شانزدهم دی ماه، خبر از پرداخت نشدن مطالبات معوقه هشت ماهه نخست سال ۹۱ حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شهرداری منطقه دو آبادان داده و می افزاید، افزایش حقوق قانونی حدود ۲۰۰ نفر از کارگران شهرداری منطقه دو آبادان در سال ۹۱ بعد از گذشت ۸ ماه از سال در آذر ماه افزایش یافت و این در حالی‌است که مابه‌التفاوت افزایش دستمزد هشت ماه نخست سال گذشته تا کنون که ۱۰ ماه از سال ۹۲ می‌گذرد، به کارگران پرداخت نشده است. با نامه نگاری‌هایی که کارگران در این زمینه با مسئولان شهرداری کرده‌اند، با وجود دستوراتی که شهردار منطقه درخصوص پرداخت معوقات سال گذشته کارگران شهرداری داده است اما مدیران پایین دستی شهرداری به بهانه کمبود منابع مالی این معوقات را پرداخت نمی‌کنند. در ادامه این گزارش آمده است، شهرداری منطقه دو آبادان حداقل‌های بهداشت و ایمنی کار را در مورد شرایط کار، کارگران رعایت نمی‌کند. اگر کارگری در حین کار دچار مصدومیت شود، در سطح منطقه حتی یک جعبه کمک‌های اولیه برای انجام مداوای مقدماتی وجود ندارد. طبق قانون کار کارفرما موظف است هر شش ماه یکبار به کارگر خود لباس کار و کفش ایمنی تحویل دهد این در حالیست که در طول چند سالی که کارگران در شهرداری منطقه دو آبادان مشغول کارند لباس و کفش ایمنی دریافت نمی‌کنند. با وجود آن که کارگران شهرداری تحت پوشش بیمه تکمیلی سینا قرار دارند اما به دلیل آن که کارفرما ماهانه به طور منظم حق بیمه کارگران را به بیمه پرداخت نمی‌کند، کارگران امکان استفاده از خدمات بیمه تکمیلی را ندارند.

۲۰۰ کارگر کارخانه "رانیران" بیکار شدند!
روز سه شنبه هفدهم دی ماه، تعدیل ۲۰۰ نفر از کارگران کارخانه خودرو سازی "رانیران" و معرفی آن‌ها به صندوق بیمه بیکاری گزارش داده شد. بر اساس این خبر ، این بیکارسازی گسترده نیروی انسانی در پی توقف دو ماهه تولید در این کارخانه سازنده اتوبوس‌های شهری و گردشگری رخ داده است. در ماه‌های گذشته کارخانه رانیران بر اساس مواد اولیه موجود با کمترین ظرفیت به تولید ادامه داد اما از دو ماه پیش با اتمام مواد اولیه کارخانه فعالیت نیم‌بند کارخانه نیز متوقف شد.

۱۵۰ کارگر "پارس جنوبی" پس از دو ماه کار بی‌حقوق، بیکار شدند!
بر اساس گزارشی که روز چهارشنبه هجدهم دی ماه منتشر شد، یکی از شرکت‌های پیمانکاری مستقر در فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی با گذشت پنج ماه از اخراج ۱۵۰ کارگر، بیش از ۲ ماه حقوق این کارگران را پرداخت نکرده است. شرکت پیمانکاری "صنعت سپاهان صادق" که از پیمانکاران تامین کننده منابع انسانی در شرکت "آذر خاک" (مجری طرح توسعه فاز ۱۳ منطقه پارس جنوبی) است، بعد از آن که منابع مالی مورد نظرش از سوی شرکت آذرخاک تأمین نشد، ضمن توقف فعالیت‌اش، تمامی ۱۵۰ کارگری که برای این شرکت کار می‌کردند را اخراج کرد. معوقات مالی کارگران شرکت پیمانکاری "صنعت سپاهان صادق" مربوط به دو ماه‌تیر و مرداد و ده روز از حقوق شهریور ماه سال جاری است، با وجود آن که کارفرما، با کارگران زیر مجموعه خود تسویه حساب کرده است، اما هیچ وجهی بابت طلب کارگران به آن ها پرداخت نشده است. در این زمینه مدیر عامل شرکت پیمانکاری "صنعت سپاهان صادق" با تأیید بیکارشدن کارگران گفت، تنها یک ماه و ده روز از حقوق کارگران پرداخت نشده است و افزود: حقوق تیر ماه کارگران پرداخت شده و فقط حقوق حدود ۱۵ نفر از کارگران در این ماه به تاخیر افتاده است.

کارگر پتروشیمی فجر بدلیل پیگیری مشکلات صنفی، بیکار شد!
یکی از کارگران قرارداد مستقیم پتروشیمی فجر روز چهارشنبه هجدهم دی ماه، اعلام کرد که، بدلیل پیگیری اعتراضات صنفی کارگران قرارداد موقت، قرارداد کاری‌اش تمدید نشده است. آن چه در زیر می آید مطلبی است که از قول کارگر مزبور انتشار یافته است: مدیرعامل پیشین پتروشیمی فجر با اجرای مصوبه هیات وزیران مبنی بر جذب نیروهای باسابقه و دارای مدرک تحصیلی توسط ادارات و شرکت‌های دولتی (تبدیل قرارداد از پیمانی به مستقیم) مخالفت می‌کرد. از این رو در‌ ‌همان برهه اردیبهشت ماه ۹۱، با ارسال نامه‌ای به اداره روابط کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) موضوع را پیگیری کردم و در جوابیه نامه‌ام که در تاریخ ۳۱ خرداد ماه، ارسال شد، آمده بود که بر اساس گفته مدیرعامل، مقدمات تبدیل قرارداد کارگران فراهم شده و همه آن‌ها در شرف عقد قرارداد مستقیم با شرکت قرار دارند. این در حالی است که در آن برهه هیچ اتفاقی در شرکت صورت نگرفته بود و کارگران برای تحقق مطالبات شان از جمله تبدیل قرارداد، اعتراضات صنفی گسترده‌ای را انجام می‌دادند. بعد از پیگیری‌های مکرر کارگران از دفتر ریاست جمهوری، وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و...، مدیرعامل وقت پتروشیمی فجر مجبور شد با کارگران واجد شرایط در ۳۰ مهر ۹۱ ، قرارداد مستقیم امضا کند. هنوز ۳ ماه از امضای قرارداد نگذشته بود که با تشکیل کمیته بررسی نیروهای قرارداد موقت شامل رئیس حراست، رئیس امور اداری، رئیس اداره روابط کار، رئیس امور حقوقی و رئیس تعمیرات پتروشیمی فجر، مسائلی را برای من پیش آوردند و با اخذ تعهد مبنی بر اینکه اقدام صنفی انجام ندهم به ادامه کار مشغول شدم. در دور جدید تمدید قرارداد‌ها در سال جاری، این کمیته بار دیگر همانند دفعه قبل بدون حضور نماینده کارگری تشکیل شد و این دفعه بدون آن که مرا برای ارائه توضیحات بخواهند، به عدم تمدید قرارداد من رای داده‌اند.

کارگری از کارخانه "شوکا" در آستانه بازنشستگی، بیکار شد!
یکی از کارگران کارخانه شیشه و گاز (شوکا) به علت پی‌گیری مطالبات صنفی کارگران، با حکم اخراج مواجه شد. این کارگر که در روزهای اخیر حکم اخراجش از طریق کارفرما به معاونت منابع انسانی این واحد تولیدی ابلاغ شده است، روز سه شنبه هفدهم دی ماه، اخراج خود را غیر قانونی خواند و گفت: پس از آنکه مدیریت کارخانه شوکا حاضر نشد تا در خواست کارگران را برای بهبود امکانات رفاهی بپذیرد، در اقدامی غیر منتظره حکم اخراج من را صادر کرد. من با ۵۲ سال سن بعد از ۲۳ سال سابقه کار، به دلیل پیگیری مطالبات کارگران اخراج شده‌ام و این درحالی است که در تاریخ ۳۱ خرداد ماه سال ۹۳ بر مبنای قانون کارهای سخت وزیان آور، بازنشسته می‌شدم.

تهدید به اخراج یک فعال صنفی کارگران نیشکر «هفت‌تپه»!
کارگری در مجتمع کشت صنعت نیشکر هفت‌تپه به دلیل انعکاس مشکلات صنفی همکارانش، روز سه شنبه بیست و چهارم دی ماه، تهدید به اخراج شد. وی که از فعالان صنفی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه میباشد به خبرنگار ایلنا گفت: به دلیل رسانه‌ای کردن مشکلات صنفی همکارانش توسط عوامل کارفرما تهدید به اخراج شده ‌است. وی یادآور شد: اواخر آذرماه امسال جمعی از کارگران این مجموعه در اعتراض به تاخیری که در پرداخت مطالبات مربوط به حقوق ماه‌های مهر، آبان و پاداش سالیانه آن ها به وجود آمده‌بود برای مدت چند روز در محوطه کارخانه اجتماعات اعتراضی برگزار کردند و در نهایت با دریافت مطالبات خود به کار خویش بازگشتند. پس از آن که کارفرما مطالبات کارگران را پرداخت کرد، عوامل مدیریت مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت‌تپه من را به دلیل رسانه‌ای کردن این ماجرا احضار و تهدید به اخراج کردند و هم اکنون مطلع شده‌ام که پرونده استخدامی من توسط عوامل کارفرما در دست بررسی است. کارفرمای دولتی مجتمع نیشکر هفت‌تپه حق ندارد به دلیل رسانه‌ای شدن مشکلات کارگران مرا اخراج کند. وی با اشاره اینکه وی درگذشته نزدیک به 15 سال در مجتمع نیشکر هفت‌تپه به عنوان کارگر مشغول کار بوده است، گفت: پس از آن که در سال 88 به دلیل انجام فعالیت‌های صنفی به مدت 17 روز بازداشت شدم، کارفرما بدون در نظر گرفتن شرایط قانون کار مرا به بهانه ترک کار و غیبت غیر موجه اخراج کرد. این کارگر مجتمع نیشکر هفت‌تپه یادآور شد: به موجب ماده 17 قانون کار چنانچه کارگری در زمان اشتغال بازداشت شود اما این بازداشت منجر به محکومیت وی نشود، قرارداد این کارگر در مدت بازداشت به حالت تعلیق درآمده و دوباره به کار سابق خود بازمی‌گردد. و من پس از اثبات بیگناهی و آزاد شدنم برای شکستن حکم اخراج و بازگشت بکار خود به مراجع قانونی مراجعه کردم، که در نهایت توانستم از دیوان عدالت اداری رای بازگشت به کار خود را بگیرم اما مراجع تشخیص و حل اختلاف ادارات کار به این رای ترتیب اثر نداده و باز هم حکم به اخراج من دادند و آذرماه امسال پس از سه سال دوری ، بصورت قراردادی به کارخانه بازگشته‌ام ولی این قرارداد نیز در آخر اسفند ماه خاتمه می‌یابد.

اخراج و تعقیب قضایی ۵ کارگر سیمان استهبان!
در حال حاضر پنج نفر از کارگران کارخانه سیمان استهبان شیراز به دلیل پیگیری خواسته‌های صنفی خود اخراج و با شکایت کارفرما تحت پیگیرد مراجع قضایی قرار گرفته‌اند. طبق این گزارش که به تاریخ سه شنبه سوم دی ماه می باشد، حدود ۳۰۰ کارگر کارخانه سیمان استهبان از مدتی قبل نسبت به پایین بودن کیفیت امکانات رفاهی کارخانه و نیز نحوه توزیع پاداش‌تولید معترض بودند. بی‌توجهی مدیریت نسبت به این مطالبات در ‌‌‌نهایت باعث واکنش اعتراضی کارگران و توقف تولید برای کمتر از یک روز کاری شد. در حال حاضز مدیریت کارخانه در واکنش به حرکت اعتراضی کارگران تعدادی از آن‌ها را اخراج و تحت تعقیب قضایی قرارداده است.

اخراج پاسخ کارفرما به در خواست مطالبات صنفی!
بر اساس گزارشی از کارخانه فراپاکس، واقع در شیراز کارفرمای این واحد تولیدی 4 کارگر را به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود و همکارانشان اخراج و تحت تعقیب مراجع قضایی قرار داده است. در این کارخانه پس از آن که مدیریت حاضر نشد تا در خواست کارگران را برای بهبود امکانات رفاهی بپذیرد، جمعی از کارگران برای مدتی کوتاه در محوطه کارخانه تجمعی اعتراضی برپا کردند.به دنبال این تحمع اعتراضی کارفرما این کارگران را اخراج و نشان داد که حتی حاضر نیست تا با کارگران در مورد خواسته‌های قانونی‌شان مذاکره کند.

کارگران "کنتورسازی ایران" بیش از دو ماه حقوق نگرفته‌اند!
به گزارش ایلنا روز چهارشنبه هجدهم دی ماه، از کارخانه "کنتور سازی ایران"، کارفرما به دلیل آن چه کمبود منابع مالی ذکر کرده است از پرداخت دو ماه و ۱۵ روز حقوق ٤١٠ کارگر این کارخانه خود داری نموده است. بر اساس این گزارش : کارفرمای کارخانه کنتور سازی ایران (واقع در استان قزوین) از آبان ماه سال جاری هیچ حقوقی به کارگران پرداخت نکرده است و این درحالی است که کارگران روزانه با تولید حدود ۸ هزار کنتور، سود قابل توجهی را نصیب کارخانه می‌کنند. علاوه بر حقوق، بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه از جانب کارفرماست که به صورت مداوم به تامین اجتماعی پرداخت نشده و طبعا باعث ایجاد فاصله در سوابق کارگران شده است.

۴۵۰ کارگر قطعه‌سازی شمال طی دو سال اخیر بیکار شدند!
 گزارشی از کارخانه «صنایع قالب و قطعه سازی شمال» در استان مازندران در روز شنبه بیست و یکم دی ماه، حاکی از تعدیل ۴۵۰ کارگر این واحد طی ۲ سال گذشته میباشد. این کارخانه که در زمینه تولید سیستم های سوخت رسانی انواع خودرو فعالیت دارد به دلیل افزایش تحریم‌های اقتصادی کشور‌های غربی ناچار شد بخشی از نیروی کار خود را به دلیل پایین آمدن منابع مالی‌اش ظرف دو سال گذشته به مرور اخراج کند. کارفرمای این واحد تولیدی به سبب ناتوانی در پرداخت هزینه‌های تولید در سال ۸۹ با پافشاری شهرداری قائم شهر، ناچار شد کارخانه را از حوزه شهری به شهرک صنعتی بشل در سواد کوه انتقال دهد، همین امر بهانه‌ای شد تا تعداد کارگران از ۵۰۰ نفر به ۶۰ نفر کاهش یابد. علاوه بر اخراج های گسترده، تعدادی از کارگران نیز بدلیل فاصله زیاد محل زندگی تا کارخانه، به طور خودخواسته این کارخانه را ترک کردند.

با تصمیم دولت، ۴۲۵ کارگر معدن سنگ رود بیکار می‌شوند!
 بنا به گزارش روز یکشنبه بیست و دوم دی ماه، از معدن البرز غربی (سنگ‌رود)، با تصمیم وزارت صنعت‌، معدن و تجارت و شرکت فولاد ایران به زودی این واحد معدنی منحل و تمامی ۴۲۵ کارگر معدنچی بیکار خواهند شد. مقدمات انحلال این معدن، در ۹ آذرماه سال جاری و به بهانه زیان‌ده بودن این معدن استخراج زغال‌سنگ‌انجام شده است.

درمانگاه‌های وزارت نفت در پی صدور بخشنامه دولتی، کارگران موقت و پیمانی را نمی‌پذیرند!
 رئیس خدمات پشتیبانی بهداشت و درمان صنعت نفت و گاز استان فارس روز دوشنبه بیست و سوم دی ماه، با صدور بخشنامه‌ای به روئسای درمانگاه‌های ۸ واحد صنعتی، دستور توقف ارائه خدمات توسط درمانگاه‌های مستقر در این واحد‌ها به کارگران پیمانکاری و قرارداد موقت را صادر کرد. او طی بخشنامه‌ای به روئسای درمانگاه‌های موجود در مناطق عملیاتی "آغار"، "دالان"، "لاوان"، "گاز پارسیان"، "تابناک"، "ایثار"، "سعادت‌آباد" و "S۱ فراشمند" صادر کرده، از آنان خواسته است که کارگران پیمانی و قرارداد موقت را نپذیرند و آنان را به درمانگاه‌های تامین اجتماعی بیرون از واحدهای محل اشتغال‌شان ارجاع دهند.

کارگران پروژه پل میانگذر دریاچه ارومیه، ۲ تا ۴ ماه حقوق دریافت نکرده اند!
 جمعی از کارگران شاغل و بیکار شده پروژه "پل میان گذر»" دریاچه ارومیه که زیر نظر شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت دارند روز چهارشنبه بیست و پنجم دی ماه، با حضور در دفتر ایلنا در ارومیه به مشخص نبودن آینده شغلی خود اعتراض کردند و خواستار دریافت مطالبات معوقه‌شان شدند. یکی از کارگران شرکت صنایع دریایی ایران صدرا به نمایندگی از همکارانش گفت: از سال ۸۲ که شرکت صنایع دریایی ایران صدرا فعالیت خود را در پروژه پل میان‌گذر ارومیه آغاز کرد، ۴۰۰ کارگر مشغول به کار شدند اما تا امروز تعداد کارگران به ۲۰ نفر کاهش یافت. در حالی که تا پایان مهر ماه سال جاری ۳۰ کارگر در این شرکت کار میکردند که ۱۰ کارگر با سوابق کار ۷ تا ۱۰ سال ابتدای آبان ماه بیکار شدند که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه خود را از پیمانکار شرکت صنایع دریایی ایران صدرا دریافت کنند. این کارگران دو ماه حقوق (شهریور و مهر) بعلاوه سنوات پایان خدمت، حق مرخصی، حق اولاد، و سایر مزایای قانونی خود را از پیمانکار طلب دارند. ۲۰ کارگری که در اجرای پروژه پل میانگذار دریاچه ارومیه باقی مانده‌اند بیش از ۴ ماه است که حقوق‌شان به تاخیر افتاده است.

احتمال تعطیلی کارخانه صفائیه گلشن با تعویق ۶ ماه حقوق کارگران!
 به گزارش ایلنا روز دوشنبه سی دی ماه، کارگران کارخانه فرآوری سولفات سدیم "صفائیه گلشن" در خراسان جنوبی، شش ماه حقوق و دستمزد دریافت نکرده‌اند. علاوه بر تأخیر ۶ ماهه در پرداخت حقوق، ۳۵ نفر از کارگران این کارخانه نیز طی دو سال گذشته بیکار شده‌اند. این کارخانه که هم اکنون با حداقل نیروی کار (بیست کارگر) به تولید ادامه می‌دهد، در آستانه تعطیلی قرار دارد. کارفرمای کارخانه فرآوری سولفات سدیم "صفائیه گلشن" نیز با تأیید تاخیر ۶ ماهه در پرداخت حقوق کارگران، دلیل انباشته شدن معوقات حقوقی کارگران را کمبود منابع مالی عنوان کرد.
دومین روز تجمع اعتراضی ۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان از دور سوم اعتراضات!
۶۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان صبح روز یکشنبه یکم دی ماه، در دومین روز از دور سوم اعتراضات شان، در واکنش به سیاست کوچک سازی کارخانه و تصمیم کارفرما مبنی بر جداسازی شرکت‌های زیر مجموعه، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. دور سوم تجمعات اعتراضی کارگران پلی اکریل اصفهان از صبح روز شنبه سی آذر ماه، آغاز شده است و کارگران اعلام کرده اند که تا توقف کامل سیاست کوچک سازی، اعتراضات در کارخانه ادامه پیدا می‌کند.

تجمع روزانه کارگران پلی اکریل هم چنان ادامه دارد!
یکی از کارگران کارخانه پلی اکریل روز سه شنبه سوم دی ماه، به ایلنا گفت: در اعتراض به بی پاسخ ماندن مطالبات صنفی خود روزی دو نوبت در هنگام شروع به کار و پایان کار در محوطه کارخانه تجمع می کنیم. وی بابیان این که این تجمعات اعتراضی هر روز صبح و عصر و در زمان جابجایی شیفت کاری برگزار می‌شود، گفت: به منظور کاهش تنش‌ها در هر نوبت کاری کارگران پلی اکریل هر روز هنگام ورود و خروج به مدت نیم ساعت در داخل محوطه کارخانه حاضر شده و خواسته‌های صنفی خود را مطرح می‌کنند.

فرمانداری مبارکه مدعی شد که مهم‌ترین مطالبه کارگران پلی‌اکریل محقق شد!
کمیسیون کارگری شورای تامین شهرستان مبارکه روز یکشنبه هشتم دی ماه، با ارسال نامه‌ای به مدیرعامل شرکت پلی اکریل اصفهان تاکید کرده، SBU (سیاست کوچک سازی کارخانه) متوقف شده است. به گزارش ایلنا، این نامه که رونوشت آن به امضای فرماندار شهرستان مبارکه رسیده، به شرح اقدامات صورت گرفته در خصوص شرکت پلی اکریل اصفهان می‌پردازد. در بخشی از نامه با تاکید بر تغییر نکردن ماهیت قرارداد پرسنل، در خصوص استفاده از مزایای مشاغل سخت و زیان آور به نظر قبلی کمیته‌های بدوی و تجدید نظر استانی استناد شده است. در ادامه نامه در خصوص مدت قرارداد کارگران مقرر کرده است از هرگونه کاهش مدت قرار داد خودداری و تا حد امکان، نسبت به افزایش مدت قرارداد‌ها اقدام شود. در پایان این نامه، ضمن تاکید بر پیگیری مدیریت در خصوص ارتقاء خدمات رفاهی از جمله رستوران شرکت پلی اکریل اصفهان، بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل به بعد از تشکیل شورای اسلامی کار موکول شده است. اما بنا به گفته کارگران پلی اکریل اصفهان، در حالی که یک هفته از تاریخ ارسال این نامه می‌گذرد، هنوز نشانه‌ای دال بر توقف اجرای سیاست کوچک سازی در کارخانه به چشم نمی‌خورد اما کارگران تصمیم گرفته‌اند تا پایان هفته جاری به فرمانداری فرصت دهند و به همین منظور نیز، تجمعات شان را متوقف کرده‌اند.

۲۰ کارگر پلی اکریل اصفهان به دلیل اعتراضات صنفی تهدید شدند!
روز پنجشنبه بیست و ششم دی ماه، گزارشی خبری انتشار یافت که نشان میداد، بیش از ۲۰ کارگر پلی اکریل اصفهان با دریافت نامه‌هایی جداگانه از سوی مدیران کارخانه، به دلیل آن چه شرکت در "تجمعات غیرقانونی و دادن شعار" خوانده شده، تهدید به اخراج شده‌اند. مدیران کارخانه با ارسال نامه‌هایی جداگانه به بیش از ۲۰ کارگر، آن‌ها را به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی تهدید به اخراج کرده‌اند. ماجرا از این قرار بود که، مدیران کارخانه حاضر نبودند قرارداد کار یکی از چهار کارگر بازداشت شده در دور دوم تجمعات اعتراضی کارگران و چند کارگر معترض دیگر را تمدید کنند که با مقاومت و اعتراض دسته جمعی سایر کارگران از تصمیم خود منصرف شدند. کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به خودداری مدیران کارخانه از تمدید قرارداد همکاران شان در روز‌های یکشنبه و دوشنبه هفته جاری (۲۲ و ۲۳ دی ماه) در فاصله زمانی تغییر شیفت در دو نوبت صبح و عصر در محوطه کارخانه تجمع کردند. قرارداد جدید کارگرانی که تمدید قرارداد نشده بودند، یک ماهه منعقد شده در حالی که قرارداد آن‌ها طی سالیان گذشته یکساله منعقد می‌شد. نسخه ای از نامه تهدید آمیز مدیران کارخانه و قرارداد جدید یک ماهه برخی از کارگران معترض که از سوی نمایندگان کارگران پلی اکریل اصفهان در اختیار ایلنا قرار گرفته است.

تحصن کارگران پلی اکریل در اعتراض به تعطیلی "اکریلیک ۲"!
بر اساس گزارش دریافتی، جمعی از کارگران پلی اکریل اصفهان در اعتراض به ادامه سیاست کوچک سازی کارخانه که با وجود نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه مبنی بر توقف این روند در حال انجام است، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. حدود ۴۰۰ کارگر پلی اکریل اصفهان ساعت ۷ صبح روز ۳۰ دی ماه، در مقابل مسجد کارخانه تجمع کرده و بعد از راهپیمایی در محوطه کارخانه به ساختمان اداری رفته و در مقابل دفتر مدیرعامل تحصن کردند. در این گزارش با اشاره به نامهٔ فرمانداری شهرستان مبارکه در تاریخ روز یکشنبه ۱ دی ماه، مبنی بر توقف سیاست کوچک سازی در کارخانه پلی اکریل اصفهان، آمده است: سیاست کوچک سازی با گذشت یک ماه از ابلاغ این مصوبه هنوز متوقف نشده است و کارگران نیز به همین دلیل به اعتراض مجدد دست زده‌اند. یکی از کارگران معترض با اشاره به انتقال بخش "اکریلیک ۲" به شرکت "الیاف زاینده رود" که در مراحل پایانی خود قرار دارد و بر اساس سیاست کوچک سازی کارخانه پلی اکریل اصفهان انجام می‌شود، بیان کرد: کارگران ناراضی بعد از تحصن در مقابل دفتر مدیر عامل به بخش اکریلیک ۲ رفته و تابلوهای الیاف زاینده رود را از سر در این بخش پایین آوردند و پس از وقفه‌ای کوتاه، بار دیگر در مقابل دفتر مدیر عامل کارخانه تحصن کردند که این تحصن همچنان ادامه دارد. گفتنی است بر اساس سیاست کوچک سازی، بخش‌های مختلف کارخانه پلی اکریل اصفهان به شرکت‌های کوچک تری در حال واگذاری است به طوری که آزمایشگاه به شرکت "نیک آزمون"، نیروگاه به "انرژی گستران"، پلی استر به "پلی استر هشت بهشت"، اکریلیک ۲ به "الیاف زاینده رود"، اسکله سازی به "شرکت خدمات بندری" و خدمات به شرکت "پهن گستر" انتقال پیدا می‌کنند. در بخش دیگری از این گزارش، به بیش از ۱۸۰ کارگر بخش اکریلیک ۲ گفته شده که از فردا بر سر کارشان حاضر نشوند چرا که به دلیل کمبود مواد اولیه، ادامه تولید امکان پذیر نیست اما وضعیت حقوق این کارگران هنوز روشن نشده است. مدیرعامل به حراست کارخانه دستور داده که بخش اکریلیک ۲ را پلمپ کنند تا کارگران از فردا نتوانند وارد این بخش شوند در حالی که شنیده شده است مواد اولیه شرکت (اکریلو نیتریل) در بندر ماهشهر وجود دارد. کارگران معتقدند تعطیلی بخش اکریلیک ۲ به منظور خلوت سازی کارخانه از کارگران معترض، و در ادامهٔ اجرای سیاست کوچک سازی در غیاب کارگران انجام خواهد شد.

کارگران هفت‌تپه برای دومین روز متوالی تجمع کردند!
 کارگران مجتمع کشت و صنعت هفت تپه صبح روز یکشنبه یکم دی ماه، برای دومین روز متوالی با تجمع در مقابل ساختمان اداری کارخانه پی‌گیر مطالبات معوقه خود شدند. علت این اقدام اعتراضی پرداخت نشدن حقوق ماه‌های مهر، آبان، پاداش سالیانه و عدم بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل بوده‌است، تا این لحظه هیچ پاسخ رسمی به کارگران داده نشده است. یکی از کارگران گفت: این در حالی است که مسئولان کارخانه در تلاش‌اند تا به روش‌های مختلف از ادامه اجتماعات اعتراضی کارگران جلوگیری کنند و در تازه‌ترین اقدام برای جلوگیری از تجمع اعتراضی کارگران، از صبح امروز کارگران فصلی نی‌بر توسط کارفرما مرخص شده‌اند.

کارگران هفت‌تپه با وعده دریافت مابقی طلب به کار خود بازگشتند!
 براساس گزارشی از مجتمع نیشکر هفت‌تپه، در پی تجمعات اعتراضی کارگران، کارفرمای این واحد صنعتی – کشاورزی روز پنجشنبه پنجم دی ماه، با پرداخت یک ماه از مطالبات معوقه کارگران به اعتراض‌های صنفی چند روز اخیر خاتمه داد. شخص مدیرعامل مجتمع نیشکر هفت‌تپه به کارگران وعده‌داد که سایر مطالبات آن‌ها تا هفته آینده پرداخت خواهد شد. در ادامه این گزارش آمده است که در حال حاضر کارگران برای اثبات حسن نیت خویش به کار خود بازگشته‌اند.
 
تجمع کارگران شرکت مخابرات روستایی در تهران!
جمعی از کارگران مخابرات روستایی در اعتراض به خودداری شرکت مخابرات ایران از اجرای قانون بودجه سال ۹۲ ، صبح روز سه شنبه سوم دی ماه، در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. در اجتماع این روز تجمع کنندگان، با سردادن شعارهایی چون "تامین اجتماعی حمایت، حمایت" و "شرکت مخابرات خجالت، خجالت" خواسته‌های صنفی خود را مطرح ‌کردند. یکی از کارگران شرکت مخابرات روستایی در رابطه با دلایل این اجتماع اعتراضی گفت: به موجب بند یاد شده از قانون بودجه سال ۹۲، شرکت مخابرات ایران موظف است تا با کارگران مخابراتی در چارچوب قوانین کار و تامین اجتماعی قرارداد کار منعقد کند. وی با بیان این که با گذشت ۹ ماه از شروع سال جاری ، هنوز مسئولان شرکت مخابرات ایران به وظیفه قانونی خود عمل نکرده‌اند، افزود: در حال حاضر بیش از هزار نفر در مراکز مخابراتی سراسر کشور روزانه حدود ۱۴ ساعت کار می‌کنند اما مسئولان شرکت ‌مخابرات مزایای قانونی از جمله حق بیمه آن‌ها را بصورت نیمه وقت محاسبه و پرداخت می‌کنند. وی با بیان این که در ۱۷ مهرماه سال جاری و به دنبال آخرین اجتماع این کارگران، مسئولان شرکت مخابرات با امضای تفاهم نامه‌ای خود را متعهد به اجرای بند ۸۶ قانون بودجه کردند، افزود: با گذشت نزدیک به دو ماه از مهلت تعیین شده هنوز این تفاهم نامه اجرایی نشده است.

تجمع کارگران نیروگاه دماوند در اعتراض به تعویق مطالبات صنفی!
حدود ۱۰۰ نفر از کارگران نیروگاه دماوند صبح روز شنبه هفتم دی ماه، در واکنش به بی‌توجهی به اعتراضات‌گذشته‌شان، بار دیگر در مقابل درب ورودی این نیروگاه تجمع کردند. یکی از کارگران حاضر در این تجمع، در توضیح علت برگزاری مجدد اجتماع اعتراضی کارگران نیروگاه دماوند به ایلنا گفت: ۵۱۰ کارگر شاغل در این نیروگاه بیش از یک سال است بابت معوقات پراکنده حقوقی طی سال‌های ۹۰ تا ۹۱، از جمله اضافه کاری، عیدی، پاداش و بن کارگری از این نیروگاه طلبکارند. بن کارگری، حق کنترل فرکانس و پاداش تولید کارگران از سال ۹۰ پرداخت نشده است. همچنین کارفرما مکلف است هر سال دو دست لباس کار در اختیار کارگران قرار دهد اما کارگران هم چنان با لباس‌های کار سال ۹۰ مشغول کارند. به جز مطالبات معوقه یاد شده، کارگران نیروگاه دماوند در یک سال و نیم گذشته دستمزد ماهیانه خود را با تاخیر دریافت کرده‌اند. وی اضافه کرد: بعد از تجمع روز ۱۸ آبان ماه، مسئولان سیاسی شهرستان تهران با رضایت کارفرما وعده دادند که هر ماه بخشی از معوقات مالی کارگران را پرداخت کنند که متأسفانه این وعده عملی نشد و کارگران مجددا تصمیم به تجمع گرفتند. علاوه بر محقق نشدن وعده پرداخت مطالبات معوقه از سوی کارفرما و مسئولین استانداری، بین کارگران شایعه شده است که کارفرما قصد دارد در واکنش به اعتراضات صنفی، سایر مزایای قانونی را نیز قطع کند. وی با بیان این که کارگران نیروگاه دماوند بر رفع مشکلات صنفی خود به اکثر ارگان‌ها همانند مجلس، وزارت نیرو، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی.. نامه نگاری کرده‌اند افزود: با وجود آن که هر کاری از دستمان بر می‌آمد در چارچوب قانون انجام دادیم اما متاسفانه هنوز مشکلات ما رفع نشده است.

کارگران نیروگاه دماوند ۲۰ درصد از مطالبات خود را دریافت کردند!
در پی تجمع اعتراضی صبح روز گذشته کارگران نیروگاه دماوند تهران، کارفرما ۲۰ درصد از مطالبات کارگران را پرداخت کرد. یکی از کارگران نیروگاه دماوند که نخواست نامش فاش شود، گفت: با وساطت فرمانداری پاکدشت کارگران معترض از عصر روز شنبه هفتم دی ماه، به کار خود بازگشتند. وی با بیان این که کارفرما بابت ۲۰ درصد مطالبات مورد نظر مبلغی در حدود یک میلیارد تومان به حساب ۵۱۰ کارگر نیرو‌گاه واریز کرده‌است، گفت: پرداخت این مبلغ در حالی صورت گرفت که پیش‌تر کارفرما مدعی بود که با مشکل کمبود نقدینگی مواجه است.

کارگران پارس قو تجمع اعتراضی بر پا کردند!
روز دوشنبه نهم دی ماه، گزارشی از تجمع حدود ۱۵۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو به دلیل بی‌نظمی در پرداخت حقوق و سایر مطالبات صنفی‌شان خبر داد. بر اساس این گزارش، تجمع کارگران در اعتراض به بی‌توجهی کارفرمای جدید کارخانه به پرداخت نشدن به موقع حقوق و سایر مطالبات‌شان همانند بهره وری، عدم تأمین لباس کار، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و مشکلات ناشی از سوءمدیریت برگزار شده است. در گذشته کارگران طبق روال یکسری مزایا‌ی قانونی دریافت می‌کردند که با ورود کارفرمای جدید، این مزایا قطع شده است. برای مثال، کارفرما طبق قانون مکلف است یک وعده غذای گرم به کارگران بدهد اما یکسال است که نهار در این کارخانه قطع شده است. از یک سال پیش سهمیه لباس کارگران قطع شده است و ما باید خود هزینه لباس کار را پرداخت کنیم. مدیریت جدید کارخانه سعی دارد با یک روش مدیریت استبدادی، در بین کارگران رعب و وحشت ایجاد کند که این وضعیت به مرور باعث ایجاد جو خفقان در کارخانه شده است. کارفرمای جدید علاوه بر آن که سهم تعدادی از کارگران را از بهره‌وری تولید کم یا قطع کرده است، بدون دلیل مشخصی به حق بهره‌وری تعدادی از کارگران خاص، افزوده است. به دستور کارفرمای جدید، در تمام بخش‌های تولیدی و غیر تولیدی کارخانه دوربین‌های مدار بسته‌ای نصب شده است و حرکات کارگران زیر نظر گرفته می‌شود و هر روز تعدادی از کارگران باید درباره بی‌اهمیت‌ترین کارها، به کارفرما توضیح دهند. در بخش پایانی گزارش قید شده، تا زمانی که کارفرمای جدید در خصوص پرداخت مطالبات کارگران و رعایت حقوق قانونی آنان بی‌توجه باشد، کارگران به تجمع خود ادامه می‌دهند.

ادامه تجمع اعتراضی کارگران پارس قو، بدنبال اخراج یک کارگر در پی تجمع هفته گذشته!
صبح روز شنبه چهاردهم دی ماه، بنا به گزارش رسیده، حدود ۱۰۰ نفر از کارگران کارخانه روغن نباتی قو در تهران برای دومین بار طی شش روز گذشته در اعتراض به "محقق نشدن مطالبات کارگران" و "اخراج رئیس تعاونی مصرف کارگران" در داخل این کارخانه تجمع کردند. یکی از کارگران حاضر در این تجمع که نخواست نامش فاش شود، اعلام داشت که: مدیریت کارخانه یکی از عوامل تجمع روز نهم دی ماه کارگران کارخانه روغن نباتی قو را رئیس تعاونی مصرف کارگران می‌داند و به همین سبب روز جمعه سیزدهم دی ماه، کارت ورود و خروج وی برداشته شده است که این اقدام در عرف واحدهای تولیدی، اخراج تلقی می‌شود. مدیریت کارخانه به جای پاسخ‌گویی به اعتراض کارگران با چنین برخوردهایی قصد دارد به کارگران بفهماند بعد از هر تجمع اعتراضی احتمال دارد تعدادی اخراج شوند. در بخش دیگر این گزارش آمده است، هیچ یک از مطالبات اصلی کارگران بعد از تجمع کارگران در روز نهم دی ماه محقق نشده و فقط حقوق آذر ماه کارگران که ۱۰ تا ۱۵ روز به تاخیر افتاده بود، اکنون پرداخت شده است. در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ نفر در کارخانه روغن نباتی قو مشغول به کارند، کاهش ناگهانی حقوق، اضافه کاری و پاداش بهره‌وری، عدم بازبینی و افزایش نیافتن برخی مزایای قانونی مانند حق ناهار و ایاب و ذهاب و پرداخت مطالبات ماهیانه کارگران با ۱۰ تا ۱۵ روز تاخیر از تغییراتی است که با استقرار مدیریت جدید در این واحد تولیدی روی داده و باعث اعتراض کارگران شده است. تجمع امروز کارگران پارس قو در ساعت ۱۱ صبح با حضور نیروی انتظامی در کارخانه به پایان رسید، در حالی که تا پایان تجمع کارگران هیچ نشانه‌ای مبنی بر انعطاف کارفرما در مقابل مطالبات صنفی کارگران مشاهده نشده است، اما کارگران در کنار سایر مطالبات صنفی، به طور جدی خواستار بازگشت به کار رئیس تعاونی مصرف هستند و در غیر این صورت به تجمعات خود ادامه خواهند داد.

اعتراض کارگران حمل و نقل و آشپزخانه پالایشگاه پارسیان!
بر اساس گزارش روز شنبه چهاردهم دی ماه، کارگران حمل و نقل و آشپزخانه پالایشگاه گاز پارسیان شهرستان مهر در استان فارس، هفته گذشته در اعتراض به پایین بودن دستمزد‌های خود اعتراض کردند. کارگران پیمانکاری پالایشگاه این اعتراض‌های صنفی را به صورت جداگانه و در قسمت های خود برگزار کردند. اعتراض کارگران پیمانکاری آشپزخانه پالایشگاه که خواهان پرداخت مزایای مربوط به سختی کار و بدی آب و هوا بودند ظهر روز سه‌شنبه ۱۱ دی ماه روی داد. در این حرکت اعتراضی که از حوالی نیمروز آغاز و تا اندکی بعد از ظهر ادامه داشت، تمامی کارگران پیمانکاری بخش آشپزخانه پالایشگاه حضور داشتند. این حرکت اعتراضی سرانجام پس از گذشت چند ساعت با وعده مسئولان اداری و امور قراردادهای پالایشگاه مبنی بر برآورده شدن خواسته کارگران خاتمه یافت. مطالبات مورد نظر کارگران آشپزخانه در اختیارات مدیریت پالایشگاه قرار دارد، این کارگران تا آذرماه سال جاری در استخدام شرکت پیمانکاری "پاک اندیش خان میرزا" بودند و در حال حاضر زیر نظر شرکت پارسیان توکل فعالیت دارند.

مطالبات کارگران حمل و نقل پالایشگاه گاز پارسیان
در گزارشی از پالایشگاه گاز پارسیان آمده است که اعتراض کارگران بخش حمل و نقل این واحد، در روز دوشنبه ۹ دی ماه، شکل گرفت و تمامی رانندگان سرویس‌های حمل و نقل کارکنان پالایشگاه در اعتراض به افزایش نیافتن دستمزد‌های خود اعتراض کردند. طبق قراردادی که میان مدیریت پالایشگاه با شرکت‌های پیمانکاری منعقد شده است، وظیفه جابجایی کارکنان پالایشگاه بر عهده ۱۹ راننده مینی بوس قرار دارد. رانندگان معترض خواهان آن بودند که مدیریت پالایشگاه به وعده خود در خصوص افزایش ۳۰۰ هزار تومانی حقوق آن‌ها عمل کند. به دنبال این اعتراض رانندگان مینی بوس، مدیریت پالایشگاه دو دستگاه اتوبوس را برای جابجایی کارکنان خود جایگزین کرد. گزارش می افزاید، در پی جایگزینی اتوبوس ها، و در جریان جابجایی کارکنان پالایشگاه، شیشه اتوبوس ها شکسته میشود. هر چند دلیل شکسته شدن شیشه اتوبوس‌ها مشخص نیست اما واحد حقوقی پالایشگاه در این رابطه رانندگان معترض را مقصر دانست و علیه آن‌ها شکایتی را تنظیم کرد. در پی اقدام واحد حقوقی پالایشگاه، تمامی ۱۹ راننده مینی بوس‌های حمل و نقل کارکنان پالایشگاه در روز چهارشنبه یازدهم دی ماه، به اعتراض خود خاتمه داده و به کار سابق خود باز گشتند.

کارگران قند کامیاب اصفهان با ۴ تا ۱۱ ماه حقوق معوقه، بیکار شدند!
روز دوشنبه نهم دی ماه، خبری مبنی بر توقف تولید کارخانه قند کامیاب اصفهان و بیکاری ۱۵۰ نفر از کارگران این کارخانه منتشر شد. بر اساس این خبر: پرداخت حقوق کارگران از ۴ تا ۱۱ ماه به تاخیر افتاده است. کارگران سوءمدیریت را عامل اصلی تعطیلی کارخانه می‌دانند چرا که قند کامیاب، به دلیل انباشت تدریجی بدهی‌ها تعطیل شده است. کارخانه قند کامیاب به سازمان تامین اجتماعی بیش از یک میلیارد تومان بدهکار است و این موضوع باعث شده تامین اجتماعی به بهانه پرداخت نشدن طلب‌اش از کارخانه، با فشار به کارگران از تمدید اعتبار دفترچه‌های درمانی آنان خودداری کند. از مجموع ۱۵۰ کارگر قند کامیاب، ۲۶ نفر کارگر رسمی هستند که با سابقه ۱۹ سال کار، در صورت ادامه فعالیت این کارخانه می‌توانستند تا یک سال دیگر تحت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شوند اما در شرایط فعلی در بلاتکلیفی به سر می‌برند. کارگران با طرح شکایت جمعی به اداره کار اصفهان منتظر نتیجه پی‌گیری "قانونی" خود هستند.

تجمع کارگران کارخانه قند کامیاب در مقابل فرمانداری خمینی‌شهر!
روز یکشنبه پانزدهم دی ماه، در گزارشی از کارخانه قند کامیاب اصفهان اعلام شد که کارگران این کارخانه، پس از بی نتیجه دیدن طرح شکایت جمعی به اداره کار اصفهان، به یک تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری خمینی-شهر اصفهان دست زدند. در این گزارش، در تشریح دلایل تجمع امروز کارگران قند کامیاب قید شده که: جمعی از کارگران کارخانه قند کامیاب خمینی شهر اصفهان که بین ۴ تا ۱۱ ماه است به سبب بلاتکلیفی کارخانه و تعطیلی مداوم خط تولید، حقوق نگرفته‌اند، صبح امروز - یکشنبه - در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما و مسئولان استانی نسبت به مشکلات صنفی‌شان در ابتدا در داخل کارخانه تجمع کردند و سپس به سمت فرمانداری خمینی شهر حرکت کردند. آخرین بار این کارخانه از ۲۳ تا ۲۷ آذر ماه بمدت ۴ روز به دلیل انباشت تدریجی بدهی‌ها تعطیل شد که با وساطت مسئولان اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی و فرمانداری خمینی شهر مجددا کارخانه تولید خود را از سر گرفت. صبح امروز نیز اداره گاز شهرستان خمینی شهر به دلیل انباشت بدهی‌های کارخانه، گاز را قطع کرد و مجددا تولید در این کارخانه متوقف شد. هم چنین کارخانه قند کامیاب به سازمان تامین اجتماعی بیش از یک میلیارد تومان بدهکار است و این موضوع باعث شده این سازمان به بهانه پرداخت نشدن طلب‌اش، با اعمال فشار به کارگران از تمدید اعتبار دفترچه‌های درمانی آنان خودداری کند. بخش اعظمی از مشکلات این واحد تولیدی، تامین نشدن مواد اولیه تولید به دلیل بد حسابی ‌های مالی کارفرما به فروشندگان مواد اولیه بوده است. در این گزارش در باره نتیجه مذاکرات کارگران با مسئولان فرمانداری آمده که: مسئولان فرمانداری خمینی شهر با حضور در تجمع امروز، از کارگران خواسته‌اند به خانه‌های خود بازگردند و تا زمانی که مطالبات خود را از کارفرما دریافت نکرده‌اند به کارخانه باز نگردند. طبق وعده‌های فرمانداری، کارفرما موظف شده است ضمن پرداخت حقوق ایام بیکاری کارگران، با پرداخت بدهی‌های اداره گاز، مجددا کارگران را به کارخانه بازگرداند.

پس از یک هفته اعتراض، کارگران پولاد سازان فرآیند، حقوق معوقه خود را دریافت کردند!
روز دوشنبه شانزدهم دی ماه، گزارشی از کارخانه پولاد سازان فرآیند شهرستان شهریار، از پرداخت حقوق معوقه کارگران پس از یک هفته اعتراض خبر داد. بر اساس این گزارش، حقوق ۱۰۰ کارگر این کارخانه به دلیل آن چه از سوی کارفرما کمبود منابع مالی عنوان گشته از آبان ماه سال جاری به تاخیر افتاده بود. در اعتراض به این امر در هفته گذشته کارگران ، دست از کار کشیده و فعالیت تولیدی کارخانه را متوقف کرده بودند. در پی اعتراض یک هفته‌ای کارگران، کارفرما مکلف شد حقوق عقب افتاده کارگران را روز یکشنبه پانزدهم دی ماه، پرداخت کند.

تجمع اعتراضی کارگران تراکتورسازی تبریز، ۸ ماه حقوق دریافت نکرده اند!
گزارشی از تبریز در روز سه شنبه هفدهم دی ماه، از تجمع کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در مقابل سازمان صنایع و معادن آذربایجان‌شرقی در اعتراض به تعویق ۸ ماهه در پرداخت حقوق شان، خبر داد. ۲۵۰ کارگر ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در ۸ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده و مهم‌تر از همه با بلاتکلیفی، تعطیلی خط تولید و رها شدن کارخانه از سوی مالک آن (شرکت سرمایه گذاری ملت) روبرو هستند و مسئولان ارشد استان نیز خود را از این موضوع کنار کشیده‌اند. پرداخت حقوق عقب افتاده، سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچه‌های تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی‌ها به سازمان تامین اجتماعی و بانک‌ها و از سرگیری دوباره تولید، از جمله خواسته‌های کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز است. در این گزارش آمده است، کارگران انتظار داشتند پس از تجمع در مقابل استانداری در تاریخ ۲۷ آذر ماه، مسئولان دولت یازدهم برای رفع مشکلات آنان دست به کار شوند اما در این خصوص اقدامی نشد. بنابر این کارگران به ناچار در اعتراض به بی‌توجهی کارفرما و مسئولان استان نسبت به مشکلات صنفی شان ابتدا در داخل کارخانه و سپس در مقابل سازمان صنایع و معادن استان تجمع کردند. به دنبال تجمع کارگران، مسئولان در این تجمع حضور و از کارگران خواستند به خانه‌های خود بازگردند تا در اسرع وقت با تشکیل جلسه ویژه کمیسیون کارگری در استانداری و فرمانداری نسبت به تحقق خواسته‌های آن‌ها اقدام شود.

دومین تجمع اعتراضی کارگران تراکتورسازی ایران!
کارگران ماشین آلات تراکتورسازی ایران روز شنبه بیست و یکم دی ماه، بار دیگر مقابل دفتر امام جمعه تبریز و استانداری آذربایجان شرقی تجمع کردند. این کارگران که بیش از ۹ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند در پی تداوم بی‌توجهی‌مسئولان استانی به خواسته‌های‌صنفی‌شان دست به این تجمع زدند. بر پایه همین گزارش نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در پی این تجمع و دیدار با نمایندگان کارگران تجمع کننده دستور داده است تا نماینده‌ای از طرف وی برای پیگیری موضوع در جلسه‌ای که به همین منظور در استانداری آذربایجان شرقی تشکیل می‌شود شرکت نماید. این گزارش حاکی است کارگران تجمع کننده پس از پیگیری موضوع از طریق امام جمعه تبریز به سمت استانداری آذربایجان شرقی حرکت کنند. این کارگران با سردادن شعارهایی از جمله "شهید شهیدلر، حقمیزی ییبلر / کارگرین پولی نن آمریکانی گزیبلر" (شهید ها، حقمان را خورده اند / با پول کارگر، آمریکا را گشت زده اند) در مقابل استانداری آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. در این گزارش گفته شده است که کارگران قصد ورود به محوطه استانداری آذربایجان شرقی را داشتند که ماموران نیروی انتظامی اجازه این تجمع را ندادند. بر پایه این گزارش معاون جدید سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی که امروز عصر قرار است معارفه‌اش انجام شود، در جمع این کارگران معترض حاضر شد و در سخنانی بر پیگیری قاطع مشکلات کارگران تاکید کرد. در پی قول قاطع معاون جدید سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی کارگران به تجمع خود پایان دادند. گفتنی است، کارگران تراکتورسازی ایران پیش از این با تجمع در مقابل استانداری آذربایجان شرقی و ساختمان صنعت، معدن و تجارت استان، خواستار دریافت مطالبات صنفی‌شان شده بودند. پرداخت 9 ماه حقوق عقب افتاده، سنوات کارگران بازنشسته شده، تمدید دفترچه‌های تأمین اجتماعی، پرداخت بدهی‌ها به سازمان تامین اجتماعی و بانک‌ها و از سرگیری دوباره تولید از جمله مهمترین خواسته‌های کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی عنوان شده است.

تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی رازی در اعتراض به تبعیض حقوق!
به گزارش صبح روز چهارشنبه هجدهم دی ماه، بیش از هزار کارگر پیمانکاری "پتروشیمی رازی" در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و سایر مطالبات صنفی‌شان در مقابل ساختمان دفتر مرکزی این شرکت در بندر امام تجمع کردند. یکی از کارگران این کارخانه، در توضیح علت اعتراض کارگران پتروشیمی رازی گفت: تجمع صبح امروز کارگران پتروشیمی رازی در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق بین کارگران پیمانی و کارمندان رسمی است. کارگران پیمانی پتروشیمی رازی که زیر نظر چندین شرکت پیمانکاری همانند "پیشگامان فن اندیش"، "پیشگام فرا صنعت"، "تعمیرات نیروگاه های حرارتی خوزستان" و... فعالیت دارند از مجموع "حدود سه هزار نفر" حدود هزار و ۸۵۰ نفر هستند که در مقایسه با کارمندان اداری این کارخانه که زیرنظر شرکت اصلی کار می‌کنند، از حقوق و مزایای کمتری برخور دارند و از تاریخ یکم اسفند ماه که ۸۵ درصد سهام پتروشیمی رازی به بخش خصوصی (سرمایه‌داری از کشور ترکیه) واگذار شد، مشکلات کارگران پیمانی نیز آغاز شده است. سطح حقوق کارگران پیمانی کارخانه به نسبت کارگران رسمی که در سمت های اداری پتروشیمی فعالیت دارند بسیار ناچیز است و این تبعیض باید هر چه سریع‌تر برطرف شود. حقوق یک کارگر پیمانی بین ۵۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان است این در حالیست که دریافتی ماهانه یک کارمند رسمی پتروشیمی چندین برابر یک کارگر است.
 
کارگران پتروشیمی رازی برای سومین بار تجمع کردند!
 جمعی از کارگران پتروشیمی رازی صبح روز یکشنبه بیست و دوم دی ماه، در سومین روز از اعتراضات‌شان به آن چه وجود تبعیض در حقوق و مزایای کارگران پیمانی و کارمندان رسمی می‌خوانند، بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع کردند. گزارشی در ارتباط با این تجمع انتشار یافت مبنی بر این که بخشی از کارگران پیمانکاری پتروشیمی رازی صبح امروز (۲۲ دی ماه) به سبب ادامه بی‌توجهی کارفرما به اعتراضات‌شان، که در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه (18 و 19 دی ماه) در مقابل ساختمان دفتر مرکزی این شرکت در بندر امام صورت گرفت بار دیگر در محوطه کارخانه تجمع آرامی را برپا کردند. بر اساس این گزارش خواسته کارگران پیمانی پتروشیمی رازی که حدود هزار و ۸۵۰ نفر از مجموع سه هزار کارگر شاغل در این کارخانه هستند، رفع تبعیض حقوق و مزایا در مقایسه با کارمندان رسمی است. تا به امروز کارفرمای اصلی کارخانه که ساکن ترکیه است، هیچ عکس العملی را در خصوص اعتراض صنفی کارگران نشان نداده و به گفته مدیر کارخانه، قرار است تا عصر امروز این کارفرما برای حضور در جلسه‌ای مشترک که بین نمایندگان کارگران و سایر مسئولان استانی برگزار می‌شود، حاضر شود.

تشکیل کمیته دفاع از کارگران دستگیر شده مهاباد!
 خانواده سه کارگر که اخیرا بوسیله نیرو های انتظامی در مهاباد دستگیر و بدون اینکه جرمی مرتکب شده باشند به زندان محکوم شدند با صدور اطلاعیه ای خبر از تشکیل کمیته دفاع از حقوق دستگیر شدگان کارگری شهرستان مهاباد داده و خواهان حمایت و پشتیبانی "کارگران و مردم شریف و آزاده ایران و جهان" شدند. در اطلاعیه شماره یک این کمیته آمده است که: "از نظر ما احکام صادره فوق بر اساس عرف جنبش بین المللی کارگران و چه حتی بر اساس قوانین داخلی حاکم هیچ گونه توجیه قضائی و حقوقی ندارد و به کلی بی پایه و اساس است. از همین رو، ما این احکام را ناعادلانه می دانیم، آن ها را محکوم می کنیم و حق هر گونه اعتراض را برای خود قائل هستیم."تجمع جمعی از کارگران شرکت واحد در اعتراض به برگزاری مقدمات انتخابات شورای اسلامی!
 بنا به گزارشی از شرکت واحد اتوبوس رانی تهران، صبح روز دوشنبه بیست و سوم دی ماه، بار دیگر گروهی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با تجمع در محوطه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به از سر گیری روند برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار این مجموعه اعتراض کردند. بنا به گفته کارگران شرکت واحد، مدیریت شرکت در مقام کارفرما از ابتدای برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در مناطق و سامانه‌های مختلف شرکت واحد، مرتکب تخلفاتی در خصوص تشکیل و برگزاری نمایشی مجمع عمومی کارکنان با حضور افراد صوری و انجام دادن دستورات از پیش مشخص شده این مجامع شده ‌است. معترضان که معتقدند بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ابتدا در جریان این تخلفات بوده‌اند، خواهان ورود جدی مسئولان ارشد وزارت کار و به ویژه سازمان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برای ابطال روند برگزاری این انتخابات هستند. معترضان همچنین با یادآوری این که در پی مراجعه آن ها به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مسئولان این وزارت خانه دستور توقف برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی کار در مناطق مختلف شرکت واحد را صادر کردند اما معلوم نیست که چرا پس از یک وقفه کوتاه مسئولان سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران این دستور توقف وزارت کار را نادیده گرفته و هم اکنون با همکاری مدیریت شرکت واحد روند برگزاری این انتخابات را پیگیری می‌کنند.

تجمع اشتباهی کارگران قند اهواز به قصد دیدار با رئیس جمهور !
 حدود ۵۰ کارگر کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که در ۳۸ ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند، با شنیدن خبر سفر رئیس جمهور به شهر اهواز، صبح روز دوشنبه بیست و سوم دی ماه، در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان نسبت به مشکلات شان مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. با تجمع کارگران در مقابل استانداری معلوم شد که سفر هیأت دولت به استان خوزستان هنوز انجام نشده و قرار است این سفر فردا صورت گیرد.

کارگران قند اهواز در مسیر عبور رئیس جمهور تجمع کردند!
 صبح روز سه شنبه بیست و چهارم دی ماه، حدود ۶۰ نفر از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که طی دو سال گذشته تجمعات متعددی را در اعتراض به تعطیلی و مشخص نبودن شرایط ادامه کارشان برپا کرده‌اند، صبح امروز هم زمان با سفر رئیس جمهور به اهواز نیز در مسیر عبور او از فرودگاه به مصلی تجمع کردند. این کارگران دیروز نیز تجمعی ۵۰ نفره را شکل داده بودند. یکی از کارگران درباره پیشنه مشکلات کارگران قند و تصفیه شکر اهواز به ایلنا گفت: هیئت دولت سابق در دور دوم سفرهای استانی خود به خوزستان برای حل مشکلات کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز مصوبه‌ای را تصویب کرد که این مصوبه نه تنها نتوانست مشکلات کارخانه و کارگران را رفع کند بلکه بعد از تصویب آن گره‌ای هم از مشکلات باز نشد و حتی به مشکلات کارگران افزوده شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر